Ο πληθωρισμός αναδεικνύει τη σημασία της πρόβλεψης στην πολιτική (Συνέντευξη στον Παναγιώτη Μπούρχα, Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων, Βήμα TV, 21-6-2022)

Ο πληθωρισμός αναδεικνύει τη σημασία της πρόβλεψης στην πολιτική (Συνέντευξη στον Παναγιώτη Μπούρχα, Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων, Βήμα TV, 21-6-2022)

Συζητώ με τον Παναγιώτη Μπούρχα στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Βήμα TV για τις πολιτικές εξελίξεις και το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες. Υποστηρίζω ότι ο καλπάζων πληθωρισμός επιταχύνει μία τέτοια εξέλιξη. Αναφέρομαι εν συντομία στις απόψεις μου για τη φύση του πληθωριστικού φαινομένου το οποίο βιώνουμε, καθώς και τρόπους για την αντιμετώπισή του.

Απόψεις τις οποίες εκφράζω δημόσια από πέρυσι, προειδοποιώντας ότι ο επερχόμενος πληθωρισμός θα είναι πρωτοφανής σε ένταση και δύσκολα αντιμετωπίσιμος. Θεωρώ ότι η επίσημη εκτίμηση η οποία υπήρξε εκ μέρους των Κεντρικών Τραπεζών για την «παροδικότητα» του πληθωριστικού φαινομένου ήταν η καταστροφικότερη των τελευταίων πολλών δεκαετιών.

Αναπτύσσω τις απόψεις μου για την αντιμετώπισή του, υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει να αντιστραφεί η σημερινή πορεία όπου ο εγχώριος πληθωρισμός είναι υψηλότερος του μέσου ευρωπαϊκού, μέσω της μείωσης του ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής, τα καύσιμα και την ενέργεια.

Στην αντίθετη περίπτωση θα οδηγηθούμε σε κλείσιμο επιχειρήσεων, ανεργία και εκρηκτικά κοινωνικά μείγματα.

Δείτε όλη τη συνέντευξη εδώ:

Σχετικές αναρτήσεις

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.