Βιογραφικό

Ο Κωνσταντίνος Γάτσιος είναι καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Διετέλεσε πρύτανης του πανεπιστημίου την περίοδο 2011-2015. Από το 2015 είναι μέλος του διεθνούς επιστημονικού συμβουλίου τού Πανεπιστημίου τής Βιέννης. Πραγματοποίησε τις μεταπτυχιακές του σπουδές (1983-1984) καθώς και τις διδακτορικές του σπουδές (1984-1987) στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ στο οποίο, ακολούθως, δίδαξε (1987-1993) και διετέλεσε διευθυντής σπουδών στα οικονομικά στο κολλέγιο Fitzwilliam. Έχει πλούσιο επιστημονικό έργο και συμμετοχή σε διεθνείς οικονομικούς οργανισμούς.

Ταυτόχρονα με την ακαδημαϊκή του πορεία, συμμετέχει ενεργά στο δημόσιο διάλογο στη χώρα μας σε θέματα οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής. Όλες οι δημόσιες παρεμβάσεις του (άρθρα, συνεντεύξεις, δημόσιες ομιλίες κλπ) είναι αναρτημένες στην παρούσα ιστοσελίδα.

Το 2017 έθεσε υποψηφιότητα για την ηγεσία τού νέου φορέα «για την εθνική, πολιτισμική και παραγωγική ανόρθωση της χώρας», όπως ο ίδιος αναφέρει, δημοσιεύοντας και σχετική διακήρυξη που είναι αναρτημένη στην παρούσα ιστοσελίδα. Η υποψηφιότητά του αυτή εντάσσεται στον αγώνα του «για μια παραγωγική και δημιουργική Ελλάδα, απαλλαγμένη από την κομματοκρατία και την πελατοκρατία που την κατέστρεψαν». Για την οικοδόμηση μιας κοινωνίας «που θα αποτελείται από δημιουργικούς πολίτες και όχι πελάτες και υπηκόους των κομμάτων και του κράτους». Απευθύνει το πολιτικό του μήνυμα προς όλους τους πολίτες «που δεν μπορούν να συμβιβαστούν με την παρακμή και τον παρασιτισμό». Θεωρεί ότι είναι αναγκαίο να υπάρξει ένας πολιτικός φορέας «που θα εκφράσει τον κόσμο της εργασίας, της παραγωγής και της δημιουργίας, και που θα συγκρουσθεί με τους ποικιλώνυμους φορείς τού παρασιτισμού, της διαφθοράς και της παρακμής». Το κίνημα ιδεών και πολιτικής του οποίου ηγείται αποκαλείται «Παραγωγική Ελλάδα».

Παράλληλα με την παρούσα ιστοσελίδα, διατηρεί επίσημη σελίδα στο facebook και λογαριασμό στο twitter, που μπορούν να αναζητηθούν με την απλή πληκτρολόγηση του ονοματεπώνυμου «Κωνσταντίνος Γάτσιος». Εναλλακτικά, η ηλεκτρονική διεύθυνση της επίσημης σελίδας του στο facebook είναι @konstantine.gatsios.official, ενώ στο twitter είναι @kgatsios.