Οι διαφωνίες δεν πρέπει να οδηγούν σε διαιρέσεις και στη δημιουργία διχαστικού κλίματος

Δημόσια Δήλωση Κωνσταντίνος Γάτσιος

Χθες, κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής ψηφοφορίας για το νομοσχέδιο περί συναθροίσεων, αναδείχθηκε στις γραμμές του Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής μία σημαντική διαφορά άποψης από δύο ιστορικά στελέχη. 

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτό αποτελεί ένα σοβαρό γεγονός. Όμως, οι διαφωνίες δεν πρέπει να οδηγούν σε διαιρέσεις και στη δημιουργία διχαστικού κλίματος. Ειδικά όταν πρόκειται για ένα ζήτημα το οποίο ναι μεν είναι σημαντικό αλλά δεν είναι ζωτικής σημασίας, όπως θα ήταν κάποιο που άπτεται της πολιτικής μας για τα εθνικά θέματα ή κάποιο που συνδέεται άμεσα με τις θεμελιώδεις αρχές μας. Οι διαφωνίες θα πρέπει να μπορούν να εκφράζονται με ουσιαστικό τρόπο στο πλαίσιο ενός ζωντανού και ανεπιτήδευτου εσωτερικού πολιτικού διαλόγου στο Κίνημα, πριν καταστούν πρόβλημα για την ενότητά του. 

Η χθεσινή διαφοροποίηση των δύο στελεχών πρέπει να αποτελέσει ευκαιρία για να βαθύνουμε αυτόν τον διάλογο στο εσωτερικό του Κινήματος. Δε θα πρέπει επ’ ουδενί να είναι η αφορμή για την έναρξη μιας διχαστικής διαδικασίας. Στο πλαίσιο αυτό, ελπίζω στη σημερινή σύγκλιση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας να πρυτανεύσει η σύνεση, η αυτοσυγκράτηση και το αίσθημα ευθύνης. Αυτό απαιτεί το συμφέρον της παράταξης και αυτό απαιτούν τα μέλη και οι φίλοι της. 

Σχετικές αναρτήσεις

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.