Να είναι το 2019 η αρχή μιας πάνδημης εθνικής προσπάθειας

Δημόσια Δήλωση Κωνσταντίνος Γάτσιος

Το έτος 2018, που σε λίγες μέρες τελειώνει, δε θα γραφτεί στην ελληνική ιστορία ως ένα από τα λαμπρότερα και πλέον παραγωγικά. Στη χρονιά που τελειώνει, η χώρα μας συνέχισε, δυστυχώς, την καθοδική της πορεία, τις οδυνηρές συνέπειες της οποίας βιώνουμε όλες και όλοι με οδυνηρό τρόπο ήδη για μία δεκαετία. Συνέχισε να φθίνει οικονομικά, δημογραφικά, πνευματικά και ηθικά. Οι Έλληνες συνέχισαν να νιώθουν αποκαρδιωμένοι, ανήμποροι, αποπροσανατολισμένοι και απαισιόδοξοι για το μέλλον. Αυτό είναι μία πραγματικότητα, που δεν πρέπει να αποσιωπούμε και να κρύβουμε κάτω από τα παρηγορητικά λόγια των γιορτινών ημερών. Θα πρέπει να καταστεί συνείδηση σε όλους τους Έλληνες πολίτες ότι ζούμε σε έναν κόσμο, στον οποίο ακόμη και η στασιμότητα δεν εγγυάται τη σταθερότητα, ειδικά μάλιστα όταν πρόκειται για μια μικρή χώρα, που βρίσκεται σε ένα εξαιρετικά δύσκολο γεωπολιτικό σημείο τού πλανήτη, όπως η Ελλάδα.

Θέλω να πιστεύω, αλλά και εύχομαι από τα βάθη της ψυχής μου, ότι το νέο έτος 2019 θα αποτελέσει μια νέα αρχή για τη χώρα μας. Ότι θα είναι το ξεκίνημα μιας νέας εθνικής πορείας, τελείως διαφορετικής από αυτήν που ακολουθήσαμε μέχρι σήμερα. Μιας πορείας που θα βγάλει την πατρίδα μας από την κρίση, την παρακμή και την ακινησία. Να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα, στηριγμένοι τόσο στις αρνητικές όσο και τις θετικές εμπειρίες των τελευταίων χρόνων, που τόσο ακριβά πληρώσαμε για να τις αποκτήσουμε. Είμαστε πλέον σε θέση να προχωρήσουμε, διότι ως κοινωνικό σύνολο έχουμε απαλλαγεί σημαντικά από τις ψευδαισθήσεις και τις αυταπάτες, που καλλιέργησαν η δημαγωγία και ο πολιτικός αμοραλισμός και έχουμε όλοι αντιληφθεί πως δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις και ανέξοδα θαύματα. Για τον λόγο αυτό, είναι στο χέρι μας να επιδιώξουμε η πολιτική αλλαγή που όλοι περιμένουμε και προσδοκούμε το 2019, αντί να είναι μία ακόμη επιδερμική εναλλαγή στο επίπεδο της κυβερνητικής εξουσίας, η οποία δε θα επιφέρει τίποτε σημαντικό, να καταστεί, αντίθετα, η αρχή μιας πάνδημης εθνικής προσπάθειας για να ξεπεράσουμε την κρίση και να φέρουμε την Ελλάδα σε μία πορεία ανάπτυξης, ανάταξης και αναγέννησης. Μία πορεία επίλυσης των προβλημάτων που ορθώνονται μπροστά μας, διόρθωσης των λαθεμένων μας επιλογών τού πρόσφατου και του απώτερου παρελθόντος, αλλά και ισχυροποίησης όλων των θετικών που -δεν είναι λίγα– έχουμε πετύχει ως έθνος, ως λαός και ως χώρα.

Ελπίζω και εύχομαι ότι η νέα χρονιά θα φέρει υγεία, χαρά και προκοπή σε όλους και στον καθένα ξεχωριστά και ότι θα εκπληρώσει όλα μας τα όνειρα και τις επιθυμίες για την εθνική αναγέννηση.

Ιωάννινα, 28 Δεκεμβρίου 2018

Σχετικές αναρτήσεις

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.