Το ΟΠΑ Πρωτοπόρο στα Μεταπτυχιακά Προγράμματα

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (η πρώην ΑΣΟΕΕ) είναι το πρώτο πανεπιστημιακό ίδρυμα της χώρας μας που το 1978 οργάνωσε, σε σύγχρονες βάσεις, μεταπτυχιακές σπουδές στις επιστημονικές περιοχές που υπηρετεί.

Σ’ αυτά τα 33 χρόνια διαρκούς προσφοράς στη νεολαία τής πατρίδας μας και στην επιστήμη, πολλές φορές κάτω από αντίξοες συνθήκες, εξελίξαμε και συνεχίζουμε να εξελίσσουμε τα μεταπτυχιακά μας προγράμματα, ώστε να ανταποκρίνονται καλύτερα στα νέα δεδομένα της επιστήμης και τις ανάγκες μιας διαρκώς εξελισσόμενης και αυξανόμενα ανταγωνιστικής αγοράς. Είμαστε περήφανοι που χιλιάδες απόφοιτοί μας έχουν εμπλουτίσει Πανεπιστήμια της χώρας μας και του εξωτερικού ως μέλη ΔΕΠ, έχουν στελεχώσει διεθνείς οργανισμούς, υπουργεία και δημόσιους οργανισμούς, την Τράπεζα της Ελλάδος και άλλες Εμπορικές Τράπεζες, καθώς και μεγάλες εταιρείες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα της οικονομίας μας.

Σήμερα, με τα 29 εξαιρετικά δημοφιλή Μεταπτυχιακά του Προγράμματα Πλήρους και Μερικής Φοίτησης, το ΟΠΑ προσφέρει ένα μεγάλο εύρος μεταπτυχιακών σπουδών, η ποιότητα των οποίων αξιολογείται ως κορυφαία.

Η υψηλή φήμη τού Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό δεν είναι τυχαία. Αντανακλά το υψηλό επίπεδο του επιστημονικού του προσωπικού, την υψηλή ποιότητα του ερευνητικού και διδακτικού του έργου, τα σύγχρονα προγράμματα σπουδών που παρέχει, αλλά και τις διακρίσεις που επιτυγχάνουν οι φοιτητές και οι απόφοιτοί του.

Χτίσαμε και χτίζουμε τη φήμη και το καλό όνομα των Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων μας μεθοδικά, με αφοσίωση και σκληρή δουλειά. Και η φροντίδα μας αυτή αντανακλά τη μεγάλη σημασία που ανέκαθεν απέδιδε και συνεχίζει να αποδίδει το Ίδρυμά μας στην επιστημονική έρευνα, που είναι στενά δεμένη με τη λειτουργία μεταπτυχιακών προγραμμάτων. Θα συνεχίσουμε και στο μέλλον να υποστηρίζουμε την ποιοτική έρευνα και να προάγουμε την επιστημονική αριστεία. Ιδιαίτερα σήμερα, η απάντησή μας, ως πανεπιστήμιο, στην πολύμορφη και πρωτόγνωρων διαστάσεων κρίση που διέρχεται η χώρα μας, είναι να συνεχίσουμε την προσπάθεια αυτή με ακόμη μεγαλύτερη ένταση. Αυτό είναι το καθήκον μας, εξάλλου, απέναντι στη νέα γενιά και την πατρίδα μας.

Σχετικές αναρτήσεις

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.