Το βασικό ψεύδος παραμένει

Η βέβαιη αποχώρηση της τυχοδιωκτικής, ασυνάρτητης και εθνικά ασυνείδητης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, που τόσο κακό προξένησε στην χώρα, αναμφίβολα θα είναι ένα πολύ θετικό γεγονός. Έχει όμως πολύ μεγάλη σημασία τι θα τη διαδεχθεί. Ελπίδα όλων μας είναι ότι, μετά τις εκλογές, η πατρίδα μας θα εισέλθει σε μία νέα πορεία ανάπτυξης, ευημερίας αλλά και ίασης των πληγών του μίσους και του διχασμού που άνοιξε η περασμένη δεκαετία. Για να γίνει όμως αυτό, υπάρχουν ορισμένες προϋποθέσεις και πιο σημαντική ανάμεσά τους πιστεύω πως είναι το να έχει συνείδηση ο ελληνικός λαός τι έφταιξε και ζήσαμε όλη αυτήν την περιπέτεια. Δεν είναι δυνατόν η χώρα να αλλάξει πορεία και από κει που πήγαινε προς την παρακμή και την καταστροφή να βαδίσει προς την αναγέννηση και την ανόρθωσή της χωρίς οι πολίτες να έχουν συνειδητοποιήσει τι συνέβη. Χωρίς, για παράδειγμα, να έχουν αντιληφθεί τι ακριβώς ήταν λάθος όταν σε ποσοστό 63% το καλοκαίρι του 2015 ψήφισαν «όχι» στο δημοψήφισμα.

Δίχως να διακατέχομαι τη στιγμή αυτή από αντιπολιτευτική διάθεση προς τη ΝΔ, πολύ φοβούμαι πως εκεί ακριβώς βρίσκεται το πιο αδύναμο σημείο της που, ουσιαστικά, προοιωνίζεται την αποτυχία της εάν αναλάβει την κυβέρνηση, ανεξαρτήτως των όποιων ενδεχομένως καλών προθέσεων της ηγεσίας της. Διότι η ΝΔ δεν έχει ποτέ εξηγήσει πώς βρεθήκαμε στην χρεοκοπία και στα Μνημόνια. Οι πιο φανατικοί, βέβαια, από τους οπαδούς και τα στελέχη της συνεχίζουν ακόμη να διακινούν, με μίσος και φανατισμό, τον αστήρικτο ισχυρισμό ότι η χώρα βρέθηκε στην κρίση επειδή η κυβέρνηση Παπανδρέου προσέφυγε στους εταίρους για βοήθεια κι «έφερε το ΔΝΤ», όπως λένε. Η ηγεσία της ΝΔ δεν έχει ποτέ απολογηθεί και δεν έχει ποτέ πει την αλήθεια για το τι ακριβώς έφερε την κρίση. Δηλαδή, δεν έχει ποτέ αναφέρει ότι ήταν η καταστροφική διακυβέρνησή της την περίοδο 2004-2009 και η διόγκωση του χρέους κατά 120 δισεκατομμύρια ευρώ σε μόλις πέντε χρόνια, (από τα οποία σχεδόν τίποτα δεν επενδύθηκε παραγωγικά), που κατέστρεψε την χώρα.

Έτσι, με την σιωπή της, ουσιαστικά υιοθετεί την άποψη των φανατικών οπαδών της ότι την κρίση την έφερε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή, η ΝΔ υπόσχεται ότι θα απαλλάξει την Ελλάδα από τα ψεύδη και την δημαγωγία του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ την ίδια ακριβώς στιγμή υιοθετεί και ασπάζεται το βασικό ψεύδος με το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ πολιτεύτηκε σε όλη την διάρκεια της κρίσης, κινητοποίησε τους αγανακτισμένους, έγινε κυβέρνηση και σήμερα αποχωρεί αμετανόητος αφήνοντας –πράγματι– πίσω του «καμένη γη»: ότι, δηλαδή, δεν ήταν η κρίση που έφερε τα Μνημόνια, αλλά ήταν τα Μνημόνια που έφεραν την κρίση! Αυτό το ακραίο, όσο και φαιδρό, ψεύδος του ΣΥΡΙΖΑ το ασπάζεται και η ΝΔ, όσο δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες της για την χρεοκοπία! Δυστυχώς, όμως, δεν είναι δυνατόν να αλλάξεις την χώρα αν ψεύδεσαι και παραπλανείς τον λαό.

Διαβάστε τη πρωτότυπη δημοσίευση στο tanea.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.