Η Υποβάθμιση του Κέντρου της Αθήνας

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία έτη στο κέντρο της Αθήνας έχει υποβαθμίσει αισθητά την περιοχή και έχει επηρεάσει αρνητικά τη ζωή των κατοίκων του κέντρου. Το Πανεπιστήμιό μας που βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της πόλης μας είναι εύλογο να έχει επηρεαστεί από την κατάσταση αυτή, με κύριο χαρακτηριστικό την έξαρση του παραεμπορίου στον περιβάλλοντα χώρο.

Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν ενδείξεις μέριμνας για τη βελτίωση της εικόνας της περιοχής, θεωρώ ότι χρειάζεται ακόμη προσπάθεια για την εξάλειψη του παραεμπορίου και των κυκλωμάτων που το κατευθύνουν και την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των διαβιούντων ή εργαζομένων στην περιοχή.

Η διοίκηση του Πανεπιστημίου, όπως έχει εκ του νόμου υποχρέωση, ενημερώνει τις αρμόδιες αρχές για κάθε παρανομία που έρχεται σε γνώση της και είναι στη διάθεση των αρχών για την ενδεικνυόμενη συνεργασία. Επιπλέον, στην προσπάθεια αναβάθμισης της ευρύτερης περιοχής τού ιστορικού κέντρου, του οποίου το ΟΠΑ, η πρώην ΑΣΟΕΕ, αποτελεί αναπόσπαστο και ιστορικό στοιχείο, η Πρυτανεία είναι σε διαρκή και εποικοδομητική συνεργασία με κατοίκους και κοινωνικούς φορείς τής πόλης.

Κύριο έργο τού Πρύτανη είναι η εξασφάλιση της εύρυθμης ακαδημαϊκής λειτουργίας τού Πανεπιστημίου και όχι η αστυνόμευση της περιοχής. Για την ομαλή ακαδημαϊκή λειτουργία απαιτείται οι χώροι του Πανεπιστημίου να είναι προσβάσιμοι και διαθέσιμοι στα μέλη τής ακαδημαϊκής κοινότητας και οι συνθήκες τού περιβάλλοντος χώρου να είναι κατάλληλες για τη διδασκαλία, την έρευνα και τη μελέτη. Αυτό είναι το καθημερινό μας μέλημα.

Σχετικές αναρτήσεις

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.