Δημοσιονομική και θεσμική ανευθυνότητα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ (Συνέντευξη στον Παναγιώτη Μπούρχα, Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων, Βήμα TV, Ιωάννινα, 22-9-2022)

Συζητώ με τον Παναγιώτη Μπούρχα τις εξαγγελίες των κκ. Μητσοτάκη και Τσίπρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και εξηγώ γιατί χαρακτηρίζονται από δημοσιονομική ανευθυνότητα. Επισημαίνω ότι στην περίπτωση υλοποίησής τους, θα εκτροχιάσουν την εκτέλεση του προϋπολογισμού και θα καταστήσουν ανέφικτη την επίτευξη της επενδυτικής βαθμίδας, με ό,τι κάτι τέτοιο συνεπάγεται για την εξυπηρέτηση του χρέους σε περίοδο, μάλιστα, υψηλών και αυξανόμενων επιτοκίων. Αντίθετα με τους κκ. Μητσοτάκη και Τσίπρα, ο κ. Ανδρουλάκης στην ομιλία του στη ΔΕΘ επέδειξε σοβαρότητα, απέφυγε την παροχολογία και τον δημοσιονομικό λαϊκισμό και εστιάστηκε σε θέματα θεσμικών και οικονομικών μεταρρυθμίσεων τις οποίες έχει ανάγκη η χώρα μας.

Συζητήσαμε επίσης το θέμα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων του κ. Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ. Όπως ανέπτυξα και στο πρόσφατο άρθρο μου «Καλπάζοντας προς το χθες», όταν η ΕΥΠ μετατρέπεται σε ωτακουστή για λόγους εσωτερικών πολιτικών σκοπιμοτήτων, τότε εκφεύγει της αποστολής της, που είναι η εθνική ασφάλεια, και η λειτουργία της αποκτά παρακρατκά χαρακτηριστικά. Θεωρώ αντίθετο σε κάθε αρχή δημοκρατικής λειτουργίας και θεσμικά ανεύθυνο όχι μόνο το να μη δίνεται η δυνατότητα στον κ. Ανδρουλάκη να υπερασπιστεί τον εαυτό του, αλλά και το ότι επιχειρείται από την κυβέρνηση και τα φιλικά της ΜΜΕ να μετατραπεί από θύμα σε θύτη.

Δείτε τη συνέντευξη εδώ:

Σχετικές αναρτήσεις

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.