Στην πανεθνική προσπάθεια να συμβάλλουν και οι τράπεζες (Συνέντευξη στην Σταυρούλα Χριστοφιλέα, ΕΡΤ, 27-5-2020)

Στην πανεθνική προσπάθεια να συμβάλλουν και οι τράπεζες (Συνέντευξη στην Σταυρούλα Χριστοφιλέα, ΕΡΤ, 27-5-2020)

Στην προσπάθεια στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων για να ξεπεράσουμε την κρίση με τις μικρότερες δυνατές απώλειες σε θέσεις εργασίας και παραγωγική δυναμικότητα, σημασία δεν έχει μόνο το ύψος των σχετικών κονδυλίων που διατίθενται μέσω των διαφόρων προγραμμάτων που εξαγγέλλονται, αλλά και η αποτελεσματικότητα των μέτρων αυτών. Η δυνατότητα δηλαδή των επιχειρήσεων να έχουν πρόσβαση στη ρευστότητα. Όταν οι προϋποθέσεις που τίθενται καθιστούν την πρόσβαση περίπου απαγορευτική, τότε το ύψος των εξαγγελλόμενων κονδυλίων έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Τραπεζικό επιτόκιο δανεισμού ύψους 8%, για παράδειγμα, είναι αδιανόητο και ακατανόητο. Οι τράπεζες πρέπει να επιδείξουν κοινωνική υπευθυνότητα και να μην προσπαθούν να βγάλουν «τα σπασμένα» της προηγούμενης περιόδου. Οφείλουν, αντιθέτως, να συμμετάσχουν στην εθνική προσπάθεια με διάθεση προσφοράς, όπως άλλωστε οφείλουμε όλοι μας.

Αυτά και πολλά άλλα συζήτησα στις 27 Μαΐου στην εκπομπή «Ενημέρωση -24» της ΕΡΤ με τη Σταυρούλα Χριστοφιλέα.  Παραθέτω ένα μικρό απόσπασμα περίπου 2’ παρακάτω:

Δείτε όλη τη συνέντευξη διάρκειας περίπου 10’ εδώ:

(Όχι, αυτός που μιλά, ονόματι Δημήτρης, δεν είναι ο δίδυμος αδερφός μου. Απλά στο «κοντρόλ» έγραψαν λάθος το όνομά μου!)

Σχετικές αναρτήσεις

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.