“Να εκφράσουμε την παραγωγική Ελλάδα” (efsyn.gr, 1-11-2017)

συνέντευξη στον τύπο Κωνσταντίνος Γάτσιος

«Ο νέος φορέας πρέπει να είναι ένα κόμμα εθνικής σωτηρίας και γι’ αυτό κόμμα εξουσίας», δηλώνει στην «Εφ. Συν.» ο Κωνσταντίνος Γάτσιος πρώην πρύτανης, υποψήφιος αρχηγός στον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς, υποστηρίζοντας ότι οφείλει να στηριχτεί «σε όσους Έλληνες εργάζονται έντιμα και δημιουργικά για την προκοπή της πατρίδας τους».

Ποια κοινωνικά στρώματα πιστεύετε ότι πρέπει να εκφράσει ο νέος φορέας και ποιος ο ρόλος του στο πολιτικό σκηνικό; Κόμμα κυβερνητικό, κόμμα διαμαρτυρίας ή κόμμα-μπαλαντέρ;

Η κοινωνική και η οικονομική κατάρρευση δεν ήρθαν μόνες τους στην Ελλάδα. Τις έφεραν κάποιες πολιτικές που εφαρμόστηκαν. Και επειδή έχουμε κοινοβουλευτικό πολίτευμα, αυτές τις πολιτικές τις στήριξαν και τις ενέκριναν κάποια στρώματα του πληθυσμού και, κυρίως, κάποιες οργανωμένες ομάδες.

Αυτές ήταν οι ομάδες που στήριξαν το πελατειακό κράτος, τον παρασιτισμό και τη διαφθορά.

Είναι εκείνοι που χρηματοδοτούνταν από τους κοινωνικούς πόρους, τους φόρους υπέρ τρίτων, τις «ρυθμίσεις» στις αγορές προϊόντων, υπηρεσιών και παραγωγικών συντελεστών.

Είναι εκείνοι που συνταξιοδοτούνταν στα 45 με υψηλότερη σύνταξη από όση έπαιρνε ο συνταξιούχος του ΙΚΑ στα 65 του. Εκείνοι που, αν και δήλωναν «προοδευτικοί», συνεργάστηκαν άριστα με την κρατικοδίατη λούμπεν αστική τάξη.

Αυτούς, λοιπόν, δεν χρειάζεται να τους εκφράζει ο νέος φορέας. Τους εκφράζουν τα άλλα κόμματα και περισσότερο ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ν.Δ.

Ο νέος φορέας, που πρέπει να είναι ένα κόμμα εθνικής σωτηρίας, και γι’ αυτό κόμμα εξουσίας, θα πρέπει να εκφράζει την παραγωγική Ελλάδα, όσους Ελληνες εργάζονται (ή θέλουν να εργαστούν), έντιμα και δημιουργικά, για την προκοπή τη δική τους και για την προκοπή της πατρίδας τους.

Μετεκλογικά, ο νέος φορέας πρέπει να επιδιώξει προγραμματικές συνεργασίες; Θεωρείτε πιθανότερο αυτό να συμβεί με τον ΣΥΡΙΖΑ ή με τη Ν.Δ.;

Ο νέος φορέας θα πρέπει πρώτα να δημιουργηθεί και να μπει στη σωστή τροχιά με τις σωστές απόψεις και τη σωστή φιλοσοφία. Αν το καταφέρουμε αυτό, τότε στις εκλογές –και αν η ανάγκη το ζητήσει– θα δούμε με ποιους θα συνεργαστούμε. Πάντως εάν ο νέος φορέας βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση –όπως και ελπίζω– τότε μάλλον θα έχουν πρόβλημα η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ για να συνεργαστούν μαζί του.

Αν δεν περάσετε στον β’ γύρο θα δηλώσετε ποιον υποψήφιο θα υποστηρίξετε και ποιος θα είναι αυτός;

Εάν κάποιος υποψήφιος στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας συγκλίνει σε απόψεις με τις δικές μου και περάσει αυτός στον β’ γύρο τότε, ναι, θα τον υποστηρίξω. Γενικά ενδιαφέρομαι να προωθήσω ιδέες και όχι πρόσωπα –και αυτό ισχύει και για εμένα τον ίδιο.

«Να εκφράσουμε την παραγωγική Ελλάδα», efsyn.gr

Σχετικές αναρτήσεις

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.