Για τη σύγκρουσή μου, ως πρύτανης του ΟΠΑ, με παραβατικές συμπεριφορές, έχω απειληθεί και «επικηρυχτεί» (Απάντηση στον Στέφανο Κασιμάτη)

Δημόσια Δήλωση Κωνσταντίνος Γάτσιος

Σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή» την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου, ο δημοσιογράφος Στέφανος Κασιμάτης αναφέρεται στο πρόσωπό μου, χωρίς να με κατονομάζει, και ισχυρίζεται ότι στο παρελθόν, κατά την περίοδο του πρυτανείας μου στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, είχα εκδώσει ανακοίνωση με την οποία κατήγγειλα, όπως ισχυρίζεται «…την είσοδο στη σχολή αστυνομικών που καταδίωκαν τους αναρχικούς…». Ο εκλεκτός δημοσιογράφος, μάλιστα, δεν διστάζει να μου αποδώσει και το χαρακτηρισμό του «αθεόφοβου» για την υποτιθέμενη συμπεριφορά μου αυτή.

Σπεύδω εξαρχής να δηλώσω ότι κανένα επάγγελμα δεν είναι ντροπή και, μάλιστα, ότι είναι εξαιρετικά κατανοητό ότι κάποιος ο οποίος προσπαθεί να βιοποριστεί γράφοντας κάθε μέρα μία ολόκληρη στήλη εφημερίδας, θα αστοχήσει μερικές φορές σε όσα λέει.

Πλην, όμως, η περίπτωση του κυρίου Κασιμάτη δεν είναι αυτή. Ο κύριος Κασιμάτης επανέρχεται στο ίδιο θέμα για το οποίο, πριν τέσσερα χρόνια, είχε επίσης στραφεί εναντίον μου. Δεν γνωρίζω εάν τον παρακίνησε προς τούτο η υποψηφιότητά μου για την ηγεσία του νέου φορέα (και όχι του ΠΑΣΟΚ, όπως θέλει να το παρουσιάζει). Σε κάθε περίπτωση, τότε, πριν τέσσερα χρόνια, του είχα αποστείλει μία σύντομη αλλά εμπεριστατωμένη επιστολή (η οποία επισυνάπτεται), εξηγώντας του πως αυτά που περιέγραφε δεν είχαν σχέση με την πραγματικότητα. Δεν έκανε τον κόπο να τη δημοσιεύσει, όμως, ούτε και είχε την ευαισθησία να ανακαλέσει τους ψευδείς ισχυρισμούς του. Κάτι μου λέει, μάλιστα, πως το ίδιο πράγμα θα συμβεί και τώρα με την παρούσα ανακοίνωσή μου, την οποία επίσης κοινοποιώ και στον κύριο Στέφανο Κασιμάτη.

Το γεγονός στο οποίο θα ήθελα, κυρίως να επιστήσω την προσοχή του, είναι ότι στην περίπτωση που τα κίνητρά του δεν σχετίζονται με την ενόχληση τη δική του ή/και φίλων του για την πολιτική μου παρουσία, τότε είτε ήταν και συνεχίζει να είναι πολύ άσχημα πληροφορημένος, είτε είναι θύμα ισχυρών παραισθήσεων και εμμονών. Και τα δύο μού φαίνονται αρκετά σοβαρά προβλήματα για έναν εξέχοντα δημοσιογράφο του δικού του επιπέδου και, ίσως, να χρειάζεται για να τα αντιμετωπίσει κάποια βοήθεια ή συνδρομή.

Επίσης, θα ήθελα να τον πληροφορήσω ότι για τη στάση μου απέναντι σε όσους προσπαθούσαν και προσπαθούν να ανατρέψουν κάθε έννοια νομιμότητας και εύρυθμης λειτουργίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, έχω απειληθεί και υβρισθεί από πάρα πολλές «συλλογικότητες», έχω δεχθεί επιθέσεις σωματικής βίας ενώ με έχει τιμήσει ιδιαίτερα, «επικηρύσσοντάς» με, η γνωστή ιστοσελίδα του συγκεκριμένου χώρου.

Εξ όσων γνωρίζω, πάντως, παρά το πληθωρικό, εμβριθές και μεγάλης φιλολογικής και πολιτικο-ιδεολογικής αξίας συγγραφικό έργο τού κυρίου Στέφανου Κασιμάτη, αυτόν δεν τον έχει επικηρύξει καμία «συλλογικότητα», καμία ιστοσελίδα και καμία οργάνωση κανενός χώρου. Ευτυχώς δε για τον ίδιον, είναι σχεδόν βέβαιο ότι ουδείς πρόκειται να τον επικηρύξει και στο μέλλον και ότι ουδενός είδους κίνδυνο πρόκειται να διατρέξει.

Όσον αφορά δε την υποψηφιότητά μου για τον νέο φορέα του δημοκρατικού χώρου, τον ευχαριστώ για τις όποιες ευχές του και τον πληροφορώ ότι το έργο μου στην πρυτανεία του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών σε μεγάλο βαθμό φαίνεται, πέραν των άλλων, από το γεγονός ότι από τους κυριότερους υποστηριχτές της υποψηφιότητάς μου είναι πρώην φοιτητές μου.

Κωνσταντίνος Γάτσιος

Σχετικές αναρτήσεις

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.