Το ΟΠΑ Τιμά τη Χώρα Διεθνώς

Λήψη

Σε μία κρίσιμη περίοδο για τη χώρα και την Ανώτατη Εκπαίδευση, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών πέτυχε την προηγούμενη εβδομάδα μια ακόμα σημαντική διάκριση, καταλαμβάνοντας την 123η θέση –από την περυσινή 230η– στη διεθνή κατάταξη Eduniversal Business Schools Ranking. Η κατάταξη αυτή βαθμολογεί τα 1000 καλύτερα business schools σε περίπου 200 χώρες παγκοσμίως, βασιζόμενη σε κριτήρια διεθνοποίησης και πιστοποίησης των σπουδών, καθώς και στην ποιοτική αξιολόγηση του κάθε Πανεπιστημίου. Τα πλήρη αποτελέσματα είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα www.eduniversal-ranking.com.

Η διεθνής αναγνώριση του ΟΠΑ δεν σταματά εδώ. Το ΟΠΑ εκπροσωπεί τον επόμενο μήνα την Ελλάδα στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Επιχειρηματικότητας στην κατηγορία της “Προώθησης της Επιχειρηματικότητας”, ως το κορυφαίο Ίδρυμα της χώρας στην προσφορά αξιοποιήσιμης γνώσης και δεξιοτήτων στους νέους και στη σύνδεσή τους με την επιχειρηματική κοινότητα. Στα πλαίσια της ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας, το ΟΠΑ διοργανώνει στις 4 Δεκεμβρίου 2013 «Ημέρες Καριέρας Start – Up», με σκοπό έχουν τη διασύνδεση των φοιτητών και αποφοίτων του Πανεπιστημίου με νεοφυείς επιχειρήσεις (start-ups).

Στρατηγικός στόχος του ΟΠΑ αποτελεί η ενσωμάτωση των αρχών της ποιότητας στις δράσεις του. Ως επιβράβευση των πεοσπαθειών του, το ΟΠΑ κατέστη το πρώτο ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο που έλαβε πέρυσι Ευωπαϊκό Βραβείο Αριστείας, σύμφωνα με το παγκόσμια αναγνωρισμένο μοντέλο Αριστείας EFQM (European Foundation for Quality Management).

Τα μεταπτυχιακά προγράμματα του ΟΠΑ, εκτός από την αποδοχή και αναγνώρισή τους στο εσωτερικό, διακρίνονται και στο εξωτερικό. Φέτος, το πρόγραμμα ΜΒΑ International επελέγη μεταξύ 700 προγραμμάτων από 70 χώρες ως ένα από τα τρία προγράμματα που είναι υποψήφια για το “MBA Innovation Award 2013″του διεθνούς οργανισμού Association of MBAs (AMBA). Ο τελικός νικητής του βραβείου θα ανακοινωθεί στις 6 Νοεμβρίου 2013.

Τέλος, το ΟΠΑ καταβάλλει συνεχείς προασπάθειες για τη βελτίωση των υποδομών του. Έτσι, τη Δευτέρα 14/10/2013 υπεγράφη με την ΟΤΕ Ακίνητα συμβόλαιο αγοράς κτηρίου πλησίον του κεντρικού μας κτηρίου, συνολικής έκτασης άνω των 5000 τ.μ. Η αγορά χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το Πρόγραμμα ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Αττικής, και το κτήριο θα παραδοθεί εντός δύο ετών πλήρως ανακαινισμένο για εκπαιδευτικούς και ερυνητικούς σκοπούς.

Το ΟΠΑ, έχοντας καθιερώσει τη διεθνή θέση και αναγνώρισή του ως Κέντρο Αριστείας αξίζει την προσοχή, ενίσχυση και υποστήριξη από μεριάς της Πολιτείας.

Σχετικές αναρτήσεις

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.