“Να Γυρίσουμε Σελίδα”

Τα σχόλια μπορεί να είναι στα Ελληνικά ή στα Αγγλικά

One thought on ““Να Γυρίσουμε Σελίδα”

 1. Μπράτσος Ζαφείρης

  Κύριε Πρύτανη,
  και πάλι “καθαρίσατε” το θολό τοπίο, ως προς το τι πρέπει να γίνει, πολλά εύγε. Είστε απ’ τους λίγους που το
  κάνουν αυτό, απ’ όταν άρχισα να σας παρακολουθώ στα ΜΜΕ και στην αρθρογραφία σας. Δύο τρείς σκέψεις δικές μου πάνω σ’ αυτά που είπατε στην ΝΕΡΙΤ.
  Το πρόβλημα της Ελλάδος είναι πολυσύνθετο. Οποιεσδήποτε λύσεις (έστω σωστές) από λάθος αφετηρίες και σε λάθος χρονικές συγκυρίες, θα φέρουν δυσάρεστα αποτελέσματα. Προτιμότερο να ανοίξουμε “νέους” δρόμους, “νέους” τρόπους, “νέες” λογικές. Εξηγώ : 1) στο χάος της παραγωγικής ανασυγκρότησης, οποιαδήποτε παρέμβαση ενέχει κινδύνους, λόγω κεκτημένων νοοτροπιών, νέας ρεμούλας. Προτείνω για νέο ξεκίνημα, την βοήθεια (κάθε είδους) στις παραγωγικές επιχειρήσεις κάθε είδους αλλά μόνο με προσανατολισμό στις εξαγωγές. Αρχίζοντας από 100 – 200 αυξάνοντας συν τω χρόνω το πλήθος διότι οι ίδιοι οι επιχειρηματίες θα διαπιστώσουν το ελκυστικό του θέματος, πιστεύω σε δύο τρία χρόνια θα αυξηθεί η εγχώρια παραγωγή (ώστε να τροφοδοτούνται οι οργανωμένες και βοηθούμενες εξαγωγές), απαιτώντας ελάχιστα κεφάλαια στο ξεκίνημα αφού θα είναι λίγες αρχικά οι εξαγωγικές εταιρείες. Πιστεύω απόλυτα στα εξής τρία απαιτούμενα α) υπάρχει ήδη ο ΟΠΕ (οργανισμός προώθησης εξαγωγών). Πλήρης αναδιοργάνωσή του και αποκομματικοποίησή του β) δημιουργία οργανισμού ποιοτικής πιστοποίησης (1 και όχι 4-5), επανδρωμένου με επιστημονικό προσωπικό (διαθέτουμε άξιους και ικανούς επιστήμονες ), που θα πιστοποιεί όλα τα προς εξαγωγή προϊόντα γ) δημιουργία διεύθυνσης (;) που θα ελέγχει απόλυτα φοροτεχνικά, οικονομικά, κλπ κλπ τις εταιρείες που θα εντάσσονται στο θεσμό, με προκαθορισμένες δια νόμου ποινές για τους τυχόν απατεώνες.
  2) Οι πολιτικοί που μας κατέστρεψαν, πρέπει να τιμωρηθούν άμεσα και παραδειγματικά. Όχι μόνο για λόγους νέμεσης, ηθικούς κλπ. Ότι έκαναν, το έκαναν με την βοήθεια (με το αζημείωτο) με κάποιες ομάδες εντός της δημόσιας διοιήκησης (κομματικές ή και διακομματικές) κυρίως στα ανώτερα κλιμάκια. Αυτές οι “ομάδες” σήμερα αποτελούν μία τεράστια δύναμη αδρανείας που μπλοκάρουν όχι μόνο την συνολική ανασυγκρότηση της δημόσιας διοίκησης αλλά και το παραμικρό βήμα προόδου, επειδή οι πολιτικοί (και όχι μόνο) μέντορές τους, παραμένουν ατιμώρητοι. Είμαι απολύτως αντίθετος με οποασδήποτε έκτασης πογκρόμ. Αλλά αυτοί πρέπει να τιθασευθούν για να αλλάξει η δημόσια διοίκηση.
  Και πάλι εύγε γιά το “ξεκαθάρισμα θολού τοπίου” που κάνατε στη ΝΕΡΙΤ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site is using the Seo Wizard plugin created by http://seo.uk.net/