«Η λύση βρίσκεται στα δικά μας χέρια, όχι των Γερμανών»

Δημόσια Δήλωση Κωνσταντίνος Γάτσιος

Όποια και να είναι η σύνθεση της κυβέρνησης που θα προκύψει από τις χτεσινές γερμανικές εκλογές, πρόκειται για κάτι που δεν μπορεί να έχει ουσιαστικές επιπτώσεις στην κατάσταση που διάγει η χώρα μας – η κοινωνία και η οικονομία της. Η στάση της Γερμανίας απέναντι στην Ελλάδα είναι δεδομένη και προσδιορισμένη από αντικειμενικούς παράγοντες που καθορίζουν τη γενικότερη πολιτική της. Για τον λόγο αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει ουσιωδώς. Το ίδιο, βέβαια, ισχύει και για την ελληνική πλευρά.

Αντίθετα με τον «βολικό» μύθο που καλλιεργήθηκε επί 8 χρόνια από όλα τα πολιτικά κόμματα, «μικρά» και «μεγάλα», το πρόβλημα της χώρας δεν έγκειται ούτε στο τι θα δεχτούν να μας παραχωρήσουν οι εταίροι μας, Γερμανοί ή άλλοι, ούτε στο τι θα καταφέρουμε να αποσπάσουμε εμείς από αυτούς, μέσω της περίφημης «διαπραγμάτευσης». Το πρόβλημα της χώρας έγκειται στο πώς θα καταφέρουμε να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίον σκεφτόμαστε, ενεργούμε και παράγουμε ως κοινωνία.

Ο ρόλος ενός πραγματικά εθνικού δημοκρατικού κόμματος που θα αποτελεί την πρωτοπορία τού ελληνικού λαού θα κριθεί από το αν θα καταφέρει να γίνει καταλύτης μιας τέτοιας αλλαγής, η οποία είναι η μόνη που μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση, οριστικά και δια παντός.

Αθήνα, 25 Σεπτεμβρίου 2017

Σχετικές αναρτήσεις

Απαντήστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.