Δήλωση για το Δημοψήφισμα

«Η επαγγελματική και επιστημονική μου συνείδηση, αλλά και το αξίωμα το οποίο υπηρετώ, με υποχρεώνουν να τοποθετηθώ δημόσια για όσα δραματικά συμβαίνουν σήμερα στην ελληνική οικονομία και κοινωνία. Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν την αλήθεια και η αλήθεια είναι ότι μετά την διακοπή των συνομιλιών με τους εταίρους βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ο εξοστρακισμός της χώρας από την οικονομική και νομισματική ένωση της Ευρώπης. Εάν αυτή η ολέθρια διαδικασία συνεχιστεί και ολοκληρωθεί, η Ελλάδα θα βρεθεί εκτός ευρώ, εξέλιξη που θα είναι καταστροφική για πολλούς λόγους. Πέραν των άλλων, η εισαγωγή ενός νέου νομίσματος τη στιγμή που η οικονομία βρίσκεται σε κατάσταση κατάρρευσης θα ήταν ούτως ή άλλως μια οδυνηρή διαδικασία. Επιπλέον, ακόμη χειρότερο είναι το γεγονός ότι δεν υπάρχει η παραμικρή προετοιμασία για την δημιουργία και εισαγωγή μιας νέας νομισματικής μονάδας, πράγμα που δημιουργεί τον κίνδυνο να παραμείνει η χώρα επί μακρόν χωρίς κανένα νόμισμα, δηλαδή να ζήσει σε ένα πραγματικό καταστροφικό χάος.

Η συμφωνία που προτάθηκε από τους εταίρους, στη βάση των προτάσεων που υπέβαλε η κυβέρνηση, συμφωνία η οποία, ακολούθως, απορρίφθηκε από την κυβέρνηση είναι μια κακή συμφωνία. Αυτό όμως είναι πραγματικά το έλασσον. Το περιεχόμενο της όποιας συμφωνίας, ακόμη και της χειρότερης, υπερέχει συντριπτικά εάν συγκριθεί με όσα θα συμβούν σε περίπτωση που η διαδικασία εξοστρακισμού μας από την ευρωζώνη ολοκληρωθεί.

Το ερώτημα το οποίο θα τεθεί με μορφή δημοψηφίσματος στον ελληνικό λαό την επόμενη Κυριακή είναι άκυρο και παραπλανητικό. Το πραγματικό, υποκρυπτόμενο, ερώτημα, στο οποίο καλείται να απαντήσει ο ελληνικός λαός είναι ναι ή όχι στο ευρώ. Δεν μπορούμε να ξέρουμε κατά πόσον το δημοψήφισμα θα λάβει τελικά χώρα. Εάν όμως τελικά πραγματοποιηθεί, είναι καθήκον κάθε Έλληνα πατριώτη, κάθε υπεύθυνου πολίτη, να υπερψηφίσει την παραμονή της χώρας στο ευρώ, ψηφίζοντας “ναι” και απορρίπτοντας το “όχι”».

Τα σχόλια μπορεί να είναι στα Ελληνικά ή στα Αγγλικά

2 thoughts on “Δήλωση για το Δημοψήφισμα

 1. ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΝΑΣΙΜΠΙΑΝ

  Επί τέλους,άς ξεκαθαρίσουμε τί θέλουμε ως πολίτες: Εύρώ ή Δραχμή-Ιδιωτική πρωτοβουλία ή Κρατισμό-Δουλειά ή Βόλεμα-Αλήθειες ή Λαίκισμούς-Σταθερότητα ή Αβεβαιότητα-Αξιοκρατία ή Είδική μεταχείρηση-Πρόοδο τής Χώρας ή μόνο τών εαυτών μας ; Δέν έχουμε πλέον χρόνο νά άφήσουμε άναπάντητα αύτά τά έρωτήματα.Τό όφείλουμε στούς έαυτούς μας καί,ίδιαίτερα,στά παιδιά μας στά έγγόνια μας καί σ΄ολους τούς συμπατριώτες μας.
  Στίς τελευταίες έκλογές καί στό δημοψήφισμα,φαίνεται ότι πολλοί ψηφήσαμε μέ τήν έλπίδα ότι τό έπιθυμητό θά κατέληγε σέ γεγονός.Οί έλπίδες καί τά άναμενόμενα δέν έπαληθεύθηκαν.Τώρα όδεύουμε όλοταχώς πρός τά βράχια.Κατά πάσα πιθανότητα,σύντομα θά κληθούμε στίς κάλπες.Ας μάς άπασχολήσουν λοιπόν σοβαρά τά παραπάνω έρωτήματα.Σήμερα είμαστε πλέον σέ θέση νά γνωρίζουμε ποιό καθαρά τόν όδικό χάρτη τών κομμάτων.Ας μήν έπαναλάβουμε τό ίδιο λάθος.

  1. konstantine gatsios

   Ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο. Πράγματι, οι καιροί ου μενετοί. Και, ασφαλώς, το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού. Πόσο μάλλον το τρις ή το τετράκις!

   facebook

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site is using the Seo Wizard plugin created by http://seo.uk.net/